Under gårdagskvällen larmades polis till Rinkeby där en man i 20-års åldern påträffades skjuten.

Under gårdagskvällen larmades polis till Rinkeby där en man i 20-års åldern påträffades skjuten. Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han senare avled. Den tragiska händelsen som ägde rum mitt ibland barnfamiljer vid 18-tiden har chockat många i området och förtroendet för att gängvåldet ska minska är lågt.
 
Enligt en Sifo-mätning som Expressen låtit göra tror hela 58% att gängvåldet istället kommer att öka det närmsta året och förtroendet för att insatser från politiker och polis ska kunna förändra den dystopiska framtidstron rapporteras vara lågt.
 
SUIS beklagar djupt sorgen för familj och närstående till offret och delar boende och anhörigas oro och sorg.
Vi har sett alla föräldrar, syskon och anhöriga till offers tårar och hört deras rop på hjälp, och har precis som dem fått nog! Vi vill med alla medel vi kan se till att förbättra framtiden och trygghetskänslan för alla med kopplingar till området, men vi behöver hjälp.
Somaliska Community kommer nu att hålla möte där hur vi kan rädda våra barn står på agendan. Vi tror inte att polis och politiker ensamma kan göra de förändringar som krävs.
Vi tror att föräldrar och eldsjälar måste vara med i kampen för att göra området säkrare och till den fina plats det förtjänar att vara.
Vi måste organisera oss! Vi måste prata med våra barn. Vi måste erbjuda trygga platser att komma till, och trygga vuxna för unga att prata med. Vi kan inte acceptera att fler barn och unga faller offer för gängkriminalitetens mörker.
Under hösten kommer vi lägga stor vikt till samhällsutveckling och föräldrastöd och välkomnar alla tankar, idéer och insatser.
Vill du arbeta som volontär, vill ha stöd, har frågor eller funderingar, eller söker någon att prata med är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi finns här för dig.
 
Tillsammans måste vi göra förändring!
(Bildkälla: aftonbladet)

Dela inlägg

Facebook
Twitter
LinkedIn