Föreläsning om unga och droganvändning i Västerås

Föreläsning om unga och droganvändning i Västerås 

22 ungdomar 2019, 10 städer, 2 dagar. En helg i november samlades ungdomar från olika delar av landet för att delta i  Framtida i dina händers fredsambassadör utbildning. På schemat stod föreläsningar och workshops, alla med samma tema: hur kan vi tillsammans motverka negativa aktiviteter ?

Utbildningen inleddes med att Guleed abdi och Omar Abdullahi från Framtida dina händer projektgrupp berättade om utbildningen. Syftet är att väcka intresse för Framtida i dina händer och sprida kunskap om hur det är att jobba förebyggande genom att öppna upp och starta diskussioner. Guleed Abdi peppade ungdomarna att ta plats i samhällsdiskussionen.

– Integration ska inte bara innebära att den inflyttade ska anpassa sig. Även dem i Danderyd behöver integreras! Guleed abdi 

Yahya Hussein Ahmed, familjerådgivare
Yahya har jobbat som polis i city en kort period. Numera arbetar han som familjerådgivare och föreläser och har jobbat med problem som omgärdar våldsbejakande extremism.
– Det här kan låta extremt, men jag är inte så rädd för att det ska komma en självmordsbombare till Kista. Jag är mer rädd för dem som rekryterar. Han pratade om att Säpo behöver utbildning i dessa frågor med civilsamhället som nyckel. Man ska inte dra alla över en kam.
– Du jagar 10 personer men du kränker 3000. Alla vi som har skägg stämplas som extremister. Idag är det i och för sig  mode, alla på Östermalm är Al-Qaida

Dela inlägg

Facebook
Twitter
LinkedIn