SUIS arrangerades den årliga fotbollsturneringen i Spånga IP.

Den årliga somaliska fotbollsturnering som gått under veckan avslutades i Söndag, i närvaro av lokala politiker och poliser.
Vi i Somaliska ungdomsförbundet i Sverige och våra medlemsorganisationer runt om i landet anser att fotbollen inte bara ökar människors välmående, utan också bidrar till integration och ökad känsla av tillhörighet. Det kan till och med bli livsviktigt.
 
När ungdomar från olika olika länder och uppväxta i olika kulturer möts för att bilda lag och spela matcher skapar det goda relationer och bidrar till fred i samhället.
Att mötas och spela fotboll gör ungdomarna starkare, både fysiskt och psykiskt.
Verksamheten motverkar våld, förtryck och fördomar. För flickor, som är särskilt utsatta, kan fotbollen ge nya möjligheter att delta aktivt i samhället.
 
En aktiv fritid är en väg framåt mot jämställdhet, ett sätt att få en egen identitet och möjlighet att delta i aktiviteter och beslut som formar framtiden. Somaliska ungdomsförbundet i Sverige planerar med hjälp av sina medlemsföreningar och andra samarbetspartners att ordna fler aktiviteter för att träna ungdomar och stärka deras delaktighet i samhället.

Dela inlägg

Facebook
Twitter
LinkedIn