Join us to day!

Want to Join With Us ?

Sed diam metus, facilisis eu diam sit amet pulvinar dictum quam odio lorem

Join us to day!

Vad får man som medlem?

Att bli medlem i SUIS betyder att du blir en del av det unga Somalier i Sverige. Du och din förening får tillgång till alla SUIS:s verksamheter. SUIS ordnar varje år massor av aktiviteter i olika genrer på både regional och nationell nivå. Som medlem hos SUIS får du ofta rabatt på kurserna och kan dessutom söka resebidrag och aktivitets bidrag. Vi arrangerar läger, tävlingar och festivaler, kultur dagar, seminarium, kampanjer mot Rasism och orättvisa exempelvis Somaliska arv vecka, Järva Unity Kulturfestival.

SUIS:s verksamhet är störst på lokal nivå med alla den kultur evenemang, utbildningar va integration, seminarium, Fotbolls aktiviteter, läxhjälp uppvisningar, resor och kurser som våra föreningar arrangerar runt om i landet. Vi får också ekonomiskt stöd från staten som du och din förening får ta del av. Med hjälp av SUIS och de pengar som ni får i stöd kan ni förverkliga era idéer också!

Bidragsregler

Mindre föreningar, med upp till 60 medlemmar, får 3000 kr i bidrag från SUIS och betalar 2000 kr i medlemsavgift till SUIS, det betyder att bidraget som betalas ut är 1000 kr.

Större föreningar med mer än 60 medlemmar får 35 kr i bidrag per medlem från SUIS och betalar 10 kr per medlem i medlemsavgift till. Med ett räkneexempel på 100 medlemmar betyder det att bidraget är 100*35= 3500, avgiften 100*10=1000, vilket gör att bidraget som betalas ut är 3500-100=2500.

Nya föreningar får även 1000 kr i bidrag till föreningen i ett så kallat startbidrag, detta betalas ut så snart som möjligt efter att föreningen blivit godkänd av SUIS.

Vidare har de flesta distrikt olika typer av projekt- och resebidrag. För att se vad just ert distrikt har, kika in på rätt distriktssida under menyn Distrikt.

 

 

Hur gör man?

För att bli medlem i SUIS ska du vara med i en förening. Föreningen ska ha minst tre medlemmar och minst 60 % av er ska vara mellan 6-25 år gamla. Föreningens verksamhet ska ha koppling till ungdomsorganisering folkbildning som baserar, kultur och Mänskliga rättigheter. Om du inte är med i en sådan förening kan du starta en. För att hjälpa dig starta en förening har vi gjort olika startpaket som hjälp. Där får du instruktioner och de dokument du behöver. Om du redan är med i en kulturförening som inte är med i SUIS kan ni ansöka om medlemskap.

Har du frågor, kontakta medlem@ungasomalier.org

Starta en förening 

Här hittar du startpaket med hjälp och instruktioner om du startar en förening och de dokument du behöver. Det finns två olika startpaket beroende på vilken typ av förening ni har.

 

.

Bli Medlem

Fyll i formuläret för att bli en volontär

Register a New Account

Call Us +(00) 123 456 789 or email info@yourmail.com

Phasellus et diam nec massa lobortis venenatis. Nullam varius enim at eros ullamcorper semper. Sed diam metus, facilisis eu.

FEATURED CLIENTS

Get a head-start with one of the included page demos or start experimenting.

CONTACT US